Avrion event-web-IT-log

Najvažnija sporedna stvar u turizmu :)

Posljednjih nekoliko godina se u turizmu popis prioriteta gostiju počeo znatno mijenjati.
S masovnom upotrebom smartphone i tablet uređaja, postojanje bežične mreže u objektu je postalo obavezna oprema.
Međutim, samo postojanje bežične mreže kao takve, bez zadovoljavanja određenih tehničkih uvjeta, nije jamstvo da će gost biti zadovoljan.
To će najviše primijetiti iznajmljivači kojima su gosti obitelji s djecom tinejdžerske dobi, s obzirom da su oni najveći konzumenti Interneta (društvene mreže, multimedija, igre,..).
Roditelji najčešće imaju bolje tarife na mobilnim uređajima i ne služe se intenzivno multimedijom kao djeca, pa će pritužba na spor Internet ili slab signal doći od strane djece.
Iznajmljivači će to primijetiti po tome što se ta obitelj ne vraća slijedeće godine, iako imaju lijep smještaj, klimu, dobru lokaciju,…
Kvalitetna infrastruktura bežične mreže i dovoljna brzina Vašeg operatera uvjet su da zadovoljite i tu populaciju.
Samim time, prošla su vremena kada jedan objekt s više smještajnih jedinica koristi samo jedan “router” koji ste dobili od svog operatera i brzinu Interneta od 4Mbps.

Morate biti svjesni da takva 4-člana obitelj koristi minimalno 4 uređaja koji su spojeni na Vašu bežičnu mrežu (wi-fi). U slučaju kada imate u isto vrijeme popunjeno 5 smještajnih jedinica, tada brzina Interneta od 4Mbps nije dovoljna budući da se dijeli na sve korisnike.

bezicna-mreza

Rješenja ovakvih situacija zahtijevaju:

– potpisivanje ugovora s operaterom koji Vam nudi najbolje uvjete na Vašem području, s brzinom od minimalno 20Mbps (idealno 40-70Mbps).

-investiranje u kupnju dodatnih bežičnih pristupnih točaka (Access point) kako biste doveli kvalitetan signal u sve smještajne jedinice

 

Naša preporuka za kupnju uređaja, gledajući po omjeru cijena/performanse, je npr. ovaj Mikrotik uređaj jer radi na obje frekvencije (2.4Ghz i 5GHz), dobro pokriva područje signalom, a vrlo je korektne cijene.

Cijena ovog uređaja je 372 Kn*

 

 

mikrotik-hap-ac-lite*u uređaj je potrebno podesiti parametre za korištenje na Vašoj bežičnoj mreži, samim time kupljen uređaj koji nije podešen neće proraditi automatski.
Naš odjel IT poslovnih rješenja Vam može ponuditi uređaj i izvršiti podešenje prije isporuke, a možete im se obratiti na e-mail adresu avrion@avrion.hr.